3 stykker udstyr, du kan bruge til at vedligeholde din båd

En båd er ikke så nem at vedligeholde, som man måske skulle tro. Det er et stort stykke legetøj, og der er mange elementer af båden, som løbende skal udskiftes og optimeres. Hvis du er en smule grøn i feltet, giver vi dig her tre bud på, hvad du skal bruge, når du vil gøre noget ekstra godt for din båd.

Glasfibermåtter

Glasfibermåtter, eller glasfiberdug, som det også ofte går under, er måtter, som du kan bruge til at reparere beskadiget glasfiberstykker. Glasfiber er nemlig et særligt materiale, som man ikke bare lige udskifter. Derfor skal man bruge særlige glasfibermåtter til at sætte på det ødelagte område, så man bevarer den samme overflade og det samme niveau af vandresistens, som er så vigtigt på en båd.

Husk også skridsikre måtter

Der kommer rigtig meget vand op på en båd, og derfor vil den være ret glat meget af tiden. Det kan meget nemt lede til ulykker, og derfor skal man bruge skridsikre måtter på de mest befærdede områder. Ulykker på vandet kan være meget mere kritiske end andre steder, og derfor er det et helt nødvendigt element på båden.

Krympeplast i stedet for presenning om vinteren

Du ved, hvad en presenning er, og hvordan den skal dække en båd, men du har nok aldrig hørt om krympeplast før. Men det er faktisk næsten det samme som en presenning – dog med den markante forskel, at den dækker hele både godt til, fordi plasten krymper om båden om vinteren. Her dækker en presenning ikke helt så meget, som man vil have.