Dette skal du huske, når du bygger tag

Tagrenovering eller at lægge helt nyt tag er et stort indgreb på din bolig, og der er mange facetter i processen, som du skal overveje grundigt, inden du går i gang. Det anbefales derfor kraftigt, at du allierer dig med professionelle, der enten kan rådgive dig eller udføre det komplette arbejde.

Du skal tænke over mere end bare tagtype

Selvom det ubetinget er sjovest at vælge, hvilket design taget skal have, bør det ikke være den øverste prioritering i arbejdet. Du skal først og fremmest sikre, at konstruktionen holder tæt, så der ikke opstår fugt- og vandskader på både kort og lang sigt.

Her har tagtypen ikke noget at skulle have sagt. Det handler udelukkende om, hvor godt du isolerer og bygger tagkonstruktionen. Vi anbefaler særligt her, at du ikke gør det selv, medmindre du er fagmand. Der er vigtige informationer om klemmelister, lægter og spætræ, som du ikke bør begynde at lege med.

Hvilke tagtyper er tilgængelige?

Når konstruktionen er færdig, kan du endelig begynde at overveje, hvilken type tag du gerne vil have lagt. Du kan vælge mellem en lang række forskellige typer, som har hver deres fordel. Hvis du arbejder på budget, kan betontag eksempelvis anbefales. Det er en moderne løsning, som i den grad er til at arbejde med økonomisk.

Hvis du gerne vil tænke lidt miljøvenligt, kan du vælge bølgeeternittag. Det har en stærk holdbarhed grundet de robuste plader af fibercement, som det er, at tagtypen er baseret på.

Du kan også være helt med på den grønne bølge og samtidig være selvforsynende med solceller. Det er en umiddelbart stor investering, men du kan være med til at sætte en trend, vi kommer til at se meget mere til i de kommende år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *