Ny pelset ven: Gode råd til dig med hvalp

Er du førstegangsejer af en ny firbenet ven, som du skal tage dig af de næste 10-18 år? Det er et stort ansvar, men glæden er også enorm, og derfor giver vi dig her tre råd, som du helt sikkert vil sætte pris på. Det er nemlig, når hunden er ung, at man kan påvirke den mest.

Brug seler af høj kvalitet

Du kommer højst sandsynligt til at bruge to størrelser af seler gennem din hunds levetid. En, mens den er hvalp, og en, når den er voksen. En hund vokser enormt hurtigt, og den første sele skal derfor skiftes ud allerede efter et par måneder. Du kommer til at bruge en sele til hunden mange gange dagligt, og derfor er det essentielt, at du får en god sele, der sidder godt, og som er god at bære for dig. Du kan finde en sådan sele på blandt andet Avifauna.dk.

short-coated black puppy

Lad den socialisere sig

Selvom du gerne vil beskytte din hvalp en smule og siger nej til mennesker og andre hunde, der gerne vil sige hej, er det nødvendig træning for hunden. Du får den absolut bedste hund, hvis den får lov at lege og teste grænser af som ung.

Lær et markørord til træning

Find et fast markørord til din hund fra start. Et markørord bruges, når en hund gør en god handling – i øjeblikket, hvor hunden udfører handlingen, skal du bruge markørordet, som den derfor forbinder med noget overvejende positivt. Sig kommandoen på forhånd, og den vil efterhånden lære at forbinde godbidden med selve kommandoen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *