Øg præcisionen og de gode resultater i køkkenet med målebægre

For nogle er madlavning et spørgsmål om intuition, og det er selvfølgelig helt i orden at ’sjusse’ sig frem i hjemmekøkkenet – især hvis det giver gode resultater. Men for andre giver det ro at støtte sig op ad eksakte opskrifter med håndfaste mål. Derfor foretrækker de fleste også at have et par målebægre til rådighed i køkkenet.

En deciliter af det ene, en deciliter af det andet… Mange opskrifter lægger op til at du lader vægten stå i køkkenskabet, og det er da også nemmere bare at måle af direkte i målebægeret. Men forskellige målebægre egner sig til forskellige formål.

Målebægre fås op til 1,5 liter, men de fleste vil have nok i et målebæger med enten 0.5 eller 1 liters kapacitet. Her kan du afmåle vand, mælk, mel og sukker til diverse projekter i køkkenet.

Små målebægre kan fås helt ned til det velkendte decilitermål. Du kan dog også få et decilitermål på 2,5 deciliter, og det kan være praktisk, når du skal måle mellemstore mængder af.

Kom godt i mål med et holdbart og præcist målebæger

De fleste har nok prøvet at være i sommerhus eller et andet afsides sted, hvor der ikke lige er hverken køkkenvægt eller målebægre. Det kan besværliggøre madlavningen, og rent ud umuliggøre nogle projekter.

Men hvis du medbringer bare ét enkelt målebæger, så kan du faktisk regne dig til resten. I mange opskriftsbøger finder du en fortegnelse over den gennemsnitlige vægt af én deciliter sukker, mel, havregryn osv., og ud fra det kan du regne mængderne ud og komme i mål med din opskrift.

Ét målebæger er altid godt at have, men flere er at foretrække. Gør arbejdsgangen i køkkenet lettere med gode og holdbare redskaber.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *