Sådan får du indflydelse på, hvilke fugle der besøger din have

Solen skinner, blomsterne blomstrer, og sommeren er på vej. Det betyder også, at fuglene vender hjem fra deres tur sydpå. I dag er det populært netop på denne tid af året, hvor fuglene vender hjem, at hænge fuglefoderop i haven, så det tiltrækker de flotte skabninger ind i haven.

Det gamle kneb med at lægge gammelt brød ud til fuglene kan godt bruges, men det tiltrækker også andre dyr, som vi ikke har lyst til at have i haven. Du kan derfor i stedet bruge solsikkefrø, hampefrø og æbler, som de fleste fugle kan lide. Hvis du derimod gerne vil have helt specifikke fugle ind i haven, så er det vigtigt, at du hænger netop disse fugles yndlingsfoder op, så kan du styre, hvilke fugle du får besøg af.

Fuglefrø hitter hos mejser, spurve og bogfinker

Når det kommer til fuglefrø, som du køber hos dyrehandleren, så er solsikkefrø og hampefrø det populære valg, men de tiltrækker vidt forskellige typer af fugle. Solsikkefrøene er meget fedtholdige, hvilket fugle som mejser og musvitter er glade for. Hampefrø derimod er på grund er deres størrelse populære hos fugle som spurve og bogfinker.

Solsorten kommer for æblerne

Hvis du lægger æbler i haven, så vil du få flere solsorte at se. Men da fuglene bliver på stedet, efter de har spist, så er det dumt at lægge alle æblerne det samme sted. Det skræmmer nemlig de andre fugle væk fra æblerne. Fordel derfor æblerne ud i din have, så der kan komme flere fugle til.

Find det fedtholdige mad frem til de kolde vintermåneder

Om vinteren skal fuglene gerne have noget fedtholdigt, da det ellers kan være svært for dem at få den nødvendige energi. Du kan vælge at give fuglene svinefedt blandet i havregryn, der giver det en god konsistens, men også nødder er fyldt med fedt, og så er mejserne vilde med det.