Sådan holder du skolen fri for affald

Affald giver sjældent et godt indtryk. Og det bliver ikke bedre når affaldet flyder rundt over det hele. Men det er ikke altid elevernes skyld at affaldet flyder. For hvad er nemmest: at bede hver elev om at gå ind til skraldespanden med sit affald, eller gøre det nemmere for dem at komme af med affald?

Den letteste vej til adfærdsændring er at ændre omgivelser og betingelser. Så i stedet for at råbe sig hæs i skolegården, så prøv at sætte flere affaldspande op. Det betaler sig.

Affaldsspande indendørs på skolen

De fleste mennesker er opdraget godt nok til at vide at de skal smide affald i skraldespanden. Men har du tænkt over hvad folk gør når der ikke lige er en skraldespand i nærheden?

Enkelte er ligeglade og efterlader bare deres affald hvor de sad. Andre bliver kreative. De samler affaldet i bunker på steder hvor de tror det er hensigtsmæssigt. Eller sætter flaskerne i den fjerne ende af bordet så rengøringen kan tage dem senere.

Hjælp elever og lærere med at smide væk

I stedet for at bruge tid på at være efter lærere og elever for at smide affaldet rundt omkring, så læg mærke til hvor de største behov er. Undersøg elevernes adfærd. Der hvor de hygger sig og opholder sig mest er som regel også der affaldet er.

Ingen vil gå glip af noget, så det er fristende bare at efterlade flaskerne, sætte tyggegummiet fast under bordet eller skubbe karamelpapiret under et skab.

Sæt passende skraldespande op

Sørg for at sætte rigeligt med skraldespande op. Der skal være nok til at affaldssortere. Som minimum tre forskellig spande på steder som kantine, klasselokale og fællesområder.

Du kan få affaldsspande hos Clean Management i mange forskellige størrelser. Alle spande er praktiske og lette at tømme.