Sådan navigerer du trafikken ved vejarbejde

Vejarbejde er en stor omgang for alle involverede. Det tager lang tid med meget forberedelse og papirarbejde, men det er også besværligt for de bilister, som gerne vil fra a til b via netop ruten, hvor vejarbejdet er. Derfor er det essentielt, at vejarbejdet kan foretages hurtigt og sikkert, hvilket kræver det rigtige udstyr. Vi kommer her med tre typer af udstyr, som du skal bruge til dit vejarbejde.

Pullerter

Pullerter er de stænger, som sidder fast på en fod, og som minder meget om en kegle i funktion. Forskellen er, at du typisk kan køre en pullert over, uden at den falder sammen. En kegle vil enten blive flad eller komme ud af position. Pullerter er derfor vigtige for at holde trafikken inden for et bestemt område, eventuelt ved omkørsel af en ny rute.

Lys og blink

Rigtig mange bilister kører de samme ruter hver dag, og derfor er der stor chance for, at de ikke helt orienterer sig lige så stærkt på de samme ruter, fordi de er vant til at køre der. Derfor er det vigtigt, at du tidligt med lys og blink kan fortælle, at der er foretaget en ændring, så den ikke går i autopilot for bilisten.

Skiltning lang tid forude

Skilte skal vise, hvad der sker forude, så bilisterne kan nå at omstille sig og fokusere på at følge skiltene. Derfor skal du typisk bruge både skilte, der viser, at man skal sætte farten ned, men også skilte, som kan fortælle ved eventuelle alternative ruter er, hvis det er den løsning, der vælges til dit vejarbejde.