Sådan slipper du af med dine skuldersmerter

Rigtig mange voksne døjer med skuldersmerter, men ved ikke hvad de kommer af. Og det er der faktisk ikke ret meget at sige til, fordi smerterne både kan komme af at sidde forkert ved skærmen, træne forkert og ligge forkert. I dette indlæg får du en række årsager til, hvorfor du har smerter i dine skuldre, og hvad du kan gøre for at slippe for dem.

Sid rigtig

Hvis du sidder meget ned i løbet af din dag, så er det rigtig vigtigt, at du sidder rigtigt. Hvis ikke du gør det, så giver det spændinger i din ryg og skuldre. For at sidde rigtigt, så skal dine fødder stå fladt på jorden. Dine arme og ben skal være i en 90-graders vinkel og dit skrivebord skal være få centimeter højere end din albue. Derudover så skal du kunne kigge ligeud i din computerskærm, ikke ind ned i den.

Træn korrekt

De mest hyppige skulderproblemer kommer i forbindelse med træning. Undersøg derfor hvordan du træner helt korrekt, og løft aldrig for tungt. Hvis din skulder konstant bliver udsat for overbelastning, så bliver den ikke god igen. Sørg derfor for noget støtte til din skulder, hvis den er blevet overbelastet.

Sov ergonomisk korrekt

Du bruger rigtig mange timer af en dag på at sove. Derfor skal du også ligge rigtigt, når du gør det. Min soveposition har nemlig stor betydning for dit helbred, og i dette tilfælde dine skuldre. Din hovedpude må derfor hverken være for lav eller for høj. Du skal ligger så din nakke flugter med din rygsøjle. Derudover må din madras heller ikke være for hård eller blød.