Værd at vide om køkkenvaske

Er køkkenvaske det mest undervurderede redskab i et køkken? Måske. Er det, det mest uundværlige i et køkken? Helt sikkert. Det er tæt på, at den overgår den lille støvsuger, som man kan have i fodpanelet.

Køkkenvasken er for mange et solidt pejlemærke når man besøger nye hjem, da man ni ud af ti gange, ved, at lige under køkkenvasken, der finder man skraldespanden og lige over køkkenvasken, der står glassene. Den taler direkte ind i vores vaner og det er tæt på, at man vil gå så langt som at sige, at den skaber tryghed ved netop at være et vane-pejlemærke.

Design betyder noget

Når man skal udvælge sin vask, så er det ikke bare kvaliteten, der har stor betydning, men også designet. Der bliver lagt stor energi og omtanke i processen med, at udvælge sit nye køkken. Både fordi det er en økonomisk stor post, der ikke er nem at lave om og fordi, at køkkenet er et centralt rum for mange.

Derfor er det alt fra farver, prioriteringen af skabe og skuffer, vinkler med mere, der skal vendes og drejes. Og producenterne er ikke blinde for, at det er store beslutninger, der skal tages når man skal installere et nyt køkken.

Kvaliteten skal være i top

Derfor er der mange, der samarbejder med dygtige designere rundt omkring i Europa, for at få fremstillet unikke køkkenelementer, f.eks. som en køkkenvask af italiensk granit. De ved, at en vask ikke bare er en vask, den er en del af et større designmæssigt spil, hvor den skal kunne matche og bidrage til resten af husets udtryk. En køkkenvask af stål går med det meste, men hvis ens hus i høj grad er inspireret af naturen, så ville en indbygget vask i en granit eller porcelæn måske være en bedre løsning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *