Oplev de smukke danske kyster på nært hold i en havkajak

Oplev de smukke danske kyster på nært hold i en havkajak

Danmark er et kystland, og ligegyldig hvor du befinder dig, er der ikke mange timers kørsel til den nærmeste sø, kyst eller å. Derfor er sejlsport også populært blandt danskerne, og i de senere år er mange begyndt at investere i eget udstyr. Har du planer om at starte på en ny, kystnær fritidsaktivitet, så overvej at investere i en havkajak.

Kanosejlads langs Gudenåen er en populær sommeraktivitet og har været det i mange årtier. Men de seneste par år har kajakken oplevet større popularitet, og det af gode grunde. Kajakken tilbyder mere individuel styring af tempoet, og er altså en god mulighed for enkeltpersoner. Desuden gør den lille størrelse, at det ikke kræver store armkræfter at sejle i kajak. Kajakken mindre, og derfor er følelsen af at være tæt på naturen endnu stærkere i en kajak.

Mens kanoen stadig er det mest pålidelige valg til grupper og familier, er kajakken altså oplagt til mere individuel og seriøs sejlads. Overvejer du at investere i en kajak til eget brug, bør du gøre dig klart hvad formålet er. Der er nemlig forskel på kajakker. En havkajak er mere robust og står bedre imod den større bølgegang, man oplever på havet i forhold til i søer og åer.

Desuden er en havkajak indrettet med optimerede oppakningsmuligheder. Den har vandtætte rum, hvor oppakningen kan opbevares sikkert på længere ture. Kajakkerne er meget robuste og dog forholdsvist lette, da de oftest er produceret i glasfiber eller plastik.

Når du køber en kajak, er det lidt som at købe sko. Forskellige mennesker bruger forskellige størrelser, og dette er ganske vigtigt for at sikre en behagelig oplevelse. Køber du en for stor eller lille kajak, øges risikoen for at kæntre.

Oplev naturen helt tæt på i din egen kajak

Kajakken har den fordel, at man kommer helt tæt på naturen. Den lille båd smyger sig nærmest om kroppen, og det virker for de fleste ganske intuitivt at lære at sejle i kajak. Men til trods for at det er let at komme afsted i kajakken, bør du altid tage dig dine forbehold, når du bevæger dig ud på åbent hav.

Du bør altid lade nogen vide når du tager afsted på en kajaktur, og det kan være en god idé at aftale at sejle sammen med nogen. Kajaksejlads langs kysten kan være farligt for uøvede, og du bør altid bære redningsvest når du sejler.