n gør du dit motorrum rent

Det er ret essentielt at rengøre sit motorrum i ny og næ. Det hjælper nemlig imod snavs, som i sidste ende kan ende som rust. Til gengæld kan virke lidt uoverskueligt når det kommer til rengøring af motorrum. Hvad må blive vådt? Hvad skal man være ekstra forsigtig med? Og hvordan er hele fremgangsmåden egentlig? Inden du kaster dig over det, så kan du læse med her, hvor du får en guide til et skinnende rent motorrum uden besvær.

  1. Først og fremmest skal du være sikker på, at du rengøre med produkter, som er beregnet til din motor.
  2. Herefter skal din motor være helt kold inden du går i gang, så du ikke brænder dig eller indånder dampe fra produkterne.
  3. Så skal du fjerne ledningerne til batteriet, så der ikke er tilkoblet strøm.
  4. Med en plastikpose eller lignende skal du nu tildække luftindtaget. Det er et virkelig vigtigt step, så der ikke kommer vand ind under rengøringen.
  5. Du kan nu begynde at fjerne det løse skidt på motoren med en hård form for børste eller svamp.
  6. Rengøringsmidlet fordeles på motoren ved hjælp af en børste. De meget tilsnavsede områder må gerne få ekstra med sæbe, så de bliver blødgjort godt. En affedter kan blive nødvendig, hvis skidtet sidder meget godt fast.
  7. Når du har været over det hele, så skal rengøringsmidlet skyldes af med koldt vand. Skyld hellere en gang for meget, end en gang for lidt.
  8. Nu skal bilen bare have lov til at tørre. Det kan den både gøre med hjælp fra et håndklæde eller af sig selv.
  9. Du kan nu fjerne plastikken fra luftindtaget og påføre kablerne igen.