Engangs Ekg elektroder til EKG-procedure

EKG proceduren repræsenterer en afgørende og livsreddende rolle i forbindelse med udredningen af hjerteproblemer og livstruende tilstande hos mange forskellige slags patienter. Derfor skal man som klinik eller hospital altid have et stort lager af engangs ekg elektroder til rådighed. Da elektroderne i modsætning til EKG ledninger og apparater ikke kan afsprittes eller vaskes af, har en kontrolleret og systematisk tilgang til bestilling af elektroderne enormt stor betydning for en effektiv EKG drift og procedure på hospitalsgangen.

Køb elektroder med kabler

I mange tilfælde skal elektroder sættes på kabler separat. Men flere og flere forhandlere tilbyder nu engangs patientkabler med elektoder til voksne og børn. Selvom dette måske ikke er et ligeså miljøbevidst valg i forhold til de kabler, hvor elektroderne kan aftages, kan det være en praktisk løsning, når tiden er knap. Hertil tager selve EKG proceduren også langt mindre tid at udføre, da meget af tiden ikke længere skal bruges på at koble hver enkelt elektrode til et kabel. Engangselektroderne, der inkluderer kabler, forhandles hos et stort udvalg af danske medicinaludstyrsforhandlere. Der er med andre ord rig mulighed for at finde lige præcis de kabler med elektroder, der passer til jeres behov.

Hvor sættes ekstremitetselektroderne?

Der er ofte en meget udførlig guide til, hvordan du nemmest og hurtigst påfører de vigtige hovedelektroder – dvs. prækordialafledningerne. Selvom det tager tid at lære disse placeringer udenad, er det især ekstimitetselektroderne, der kan være de nemmeste at huske. Her skal rød eksempelvis placeres på højre håndled, gul på venstre håndled, grøn på venstre ankel og sort på højre ankel. Der er således fire farver at huske, og det kan være en rigtig god idé at starte ud med at huske disse udenad. Prækordialafledningerne tager en smule længere tid at lære udenad, da der er forskellige interkostalrum at tage hensyn til.