Sådan sørger du for, at dine fugle trives

Går du og venter på, at dine kælefugle kommer hjem? Eller har du allerede et par farverige fugle derhjemme, som du gerne vil forkæle? Så er du kommet til det rigtige sted. I dette indlæg, vil du får tips til, hvordan du sikrer dine fugles trivsel, når de ikke flyver frit i haven.

1. Fugle i flertal
Det er ikke tilfældigt, at indlægget her omtaler fuglene i flertal. Fugle er flokdyr, og derfor trives de bedst, når de er flere. Så inden du får din kælefugl hjem, så bør du overveje, om ikke du skal have to.

2. Masser af plads

Det bliver hurtigt klaustrofobisk for dine nye venner, hvis ikke de har plads nok. Uanset om du har en eller flere fugle, så er det ekstremt vigtigt, at de har godt med plads. De skal kunne flyve rundt og lege, hvis de skal være glade. Du kan også med fordel lukke dem ud af buret, når du er hjemme.

3. Rigtigt lys

Det virker måske besynderligt, men lyset i dit hjem har stor betydning for dine fugles trivsel. Specielt eksotiske fuglearter har brug for ekstra lys om vinteren. Det er nemt at anskaffe det rigtige lys. Du kan nemlig købe en fuglelampe, som er designet specifikt til formålet.

4. Godt legetøj

Som alle os andre så har fugle brug for at blive aktiveret. Derfor er det vigtigt, at de har en masse godt legetøj, som de kan vælge imellem. Der findes rigtig meget fint, som kan holde dem i gang, når du ikke er hjemme hos dem. Du kan både finde bolde, fjedre, hjul og meget mere. Du kan også lave noget selv, hvis du har mod på det.