Skal du på undervandsjagt? Tre ting, du skal have styr på

At være i et fremmed element under vand er en helt fantastisk oplevelse, men det er heller ikke helt ufarligt. Ikke alene kan der være store fisk, afhængigt af hvor man befinder sig, men vi har at gøre med store naturkræfter, som du ikke kan styre, hvis de går imod dig. Vi giver dig her gode tips til dig og din undervandsjagt.

Tørdragter til kulden og det våde vand

Tørdragter er essentielt, når du skal på undervandsjagt i særligt koldere egne som eksempelvis i Danmark. Ikke alene hæmmer den kulden en smule, men den holder dig også tør. Det er meget vigtigt, at du vælger en tørdragt, som har den perfekte pasform, så du ikke hæmmes, når du skal jage under vandet. Du vil gerne have optimal mobilitet, når man skal skyde og svømme.

Hav styr på trykket

Noget, der er farligt for mennesker under vandet, er det store tryk, man udsættes for, jo længere man kommer ned. Hav derfor altid en trykmåler med, som kan fortælle dig, når det er ved at være kritisk. Afhængig af erfaring kan nogle godt dykke langt ned, mens andre ikke kan, så tænk dig om, inden du går i.

Hav professionelle med

Hvis du ikke er specielt erfaren i undervandsjagt eller dykning i det hele taget, så bør du altid have en professionel med, som kan tage beslutninger og hjælpe dig, skulle der opstå udfordringer. Man ved aldrig, hvad der kan ske under vand, og uanset hvad vil situationen altid blive kritisk, fordi man har med en begrænset mængde ilt at gøre med.