Miniguide: Gør bilen klar til sommer

Man begynder så småt at kunne fornemme lunere temperaturer og længere dage. Det betyder, at sommeren er på vej, og det betyder, at vi kommer til at opholde os mere udenfor, selvom corona stadig sætter sine begrænsninger. Derfor er den ideelle sommeraktivitet at køre nogle lange ture til steder i Danmark, og derfor kommer vi her i denne artikel med gode råd til, hvordan du får den optimale lange køretur.

Tjek bilens bremser og andet mekanisk udstyr

Det er en god idé at få foretaget et servicetjek af bilen, inden man vælger at køre den lange. Det ville jo være ærgerligt, hvis du skulle gå i stå på lange strækninger og få sommeren ødelagt, fordi bilen ikke lige kunne følge med. Du skal især have styr på dine bremser, og det kan et eftersyn blandt andet hjælpe til med.

Tjek bilens væsker

Væskerne på bilen skal være fyldt helt op, så du ikke går i stå. Særligt om sommeren er kølervæske vigtigt, så bilen ikke overopheder i en fransk tunnel eller et andet sted, hvor det er umuligt at få gjort noget ved det. Sørg derfor for, at der er fyldt helt op, hvis du har tænkt dig at køre langt.

Kør om natten

Det er en stor fordel, hvis du vælger at køre om natten, hvor der er mindre biler på vejene. Samtidig kan eventuelle familiemedlemmer eller venner sove og dermed få den lange køretur overstået. Det betyder også, at I kommer frem, mens det er lyst (hvis det er inden for en nogenlunde afstand i hvert fald). Det sætter alle pris på.